НОВИНИ

34 мъже от арабски произход са задържани в частен имот до Своге

Снощи, около 21 часа, имаше полицейска акция и извън София - в село Владо Тричков. В къща, полицаите от Своге задържаха 34 нелегални мигранти. Те не са имали в себе си документи за самоличност. Задържан е и собственика на имота.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
19:47, 03.08.2016
9691
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Задържането на 34-мата мъже от арабски произход снощи, днес беше основна тема на разговор за хората от Владо Тричков. Нямахме затруднение да открием иначе скритата от буйна растителност къща в планинското село до Своге.

- От тука нататък. Само направо.

Хора, живеещи до къщата, в която са открити мигрантите, разказаха, че са забелязали непознатите вчера по обяд.

- Дойдоха някакви хора, ние си мислехме, че ще правят ремонт. И към 6 часа вече извикаха полиция, защото са ги видяли, чули, че са много, че говорят, че блъскат. И дойде полицията, една патрулка дойде от Своге. Натовариха ги на маршрутка и ги закараха към Своге, към районното.

Ето в тази изключително скрита къща в махала Клисура на село Владо Тричков в Искърското дефиле бяха заловени нелегалните мигранти.

Освен мигрантите, в полицията в Своге за 24 часа е задържан и собственикът на имота, предоставил къщата си на непознатите.Предполага се,че е свързан с каналджии.

- Минах покрай полицията и вътре бяха тия бежанци, бяха такива мургави, каквито са сирийците, дето идват в България.

Разследването по случая е под наблюдението на Районната прокуратура в Своге. Веднага е било образувано производство за престъпление по член от Наказателния кодекс, предвиждащ 5 години затвор и 10 хил. лева глоба за подпомагане на чужденец да пребивава или преминава страната в нарушение на закона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Идва ли краят на сиренето с растителни мазнини?
Идва ли краят на сиренето с растителни мазнини?
Спор между ловци в дружинката в Горно Спанчево
Спор между ловци в дружинката в Горно Спанчево