НОВИНИ

В Русе изоставени частни имоти стават сметища

Занемарени частни имоти в центъра на Русе са се превърнали в развъдник на гризачи и свърталище на бездомници. Те са в центъра на града, но постепенно са заприличали на нерегламентирани сметища. Доскоро мястото е било оградено с метални платна, но сега те са премахнати и за месеци боклуците са „превзели” дворовете.

bnt avatar logo
от Виолета Никифорова
18:46, 03.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

В два съседни имота, непосредствено до нова кооперация, с годините са се натрупали различни изхвърлени битови отпадъци - от автомобилни гуми до ненужни обувки. Според хората в квартала, собствениците на единия терен са заминали в чужбина и след това клошари са се самонастанили в къщата им. В другия имот някога е живяла жена, чийто дом обаче изгорял, а сега дворът е покрит с бурени и храсти.

Михаил Минев живее от повече от 20 години в квартала. Казва, че помни собствениците на запуснатите терени, но не е виждал техните наследници.

Михаил Минев: „Иначе си е страшничко, става някой път и по-голяма тревата - над 1 метър, и сега всеки ходи и хвърля, вече стана малко като сметище.”

След сигнала ни служители на общинския отдел по екология успяха да издирят и да изпратят предписание за почистване на единия от собствениците. Ако до две седмици боклукът не е премахнат, стопанинът ще получи санкция от 300 до 1000 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР създава център за борба с трафика на хора
МВР създава център за борба с трафика на хора
​Повече въоръжени полицаи по улиците на Лондон
​Повече въоръжени полицаи по улиците на Лондон