НОВИНИ

4 нови асансьора на подлеза при булевардите "България" и "Тодор Каблешков"

Четири нови асансьора бяха пуснати днес в експлатация на подлеза между булевардите "България" и "Тодор Каблешков". Те са част от програмата на Столичната община за осигуряване на достъпна среда на хората с двигателни проблеми. Стойността на поръчка е 315 хиляди лева.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
18:10, 30.12.2016
Чете се за: 00:43 мин.

Кръстовището между булевард "Тодор Каблешков" и булевард "България" е едно местата в София, както с най-голям трафик на коли, така и с най-голям приток на хора. Доскоро за възрастните хора и за хората с увреждания преминаването на това кръстовище беше не само трудно, но и опасно. Поради затрудненото си предвижване част от минувачите избираха да пресичат опасния булевард, вместо да се изкачват по стълбите на подлеза.

Евгени Крусев - зам.-кмет на София
"Ние постоянно държим диалог с граждански организации и организации на хора с увреждания. Те съответно ни казват къде са им най-проблемните места и ние съответно ги разглеждаме с приоритет и правим каквото е възможно, за да подобрим тяхното придвижване в рамките на градската среда."

През следващата година Столичната община е планирала да изгради асансьорни съоръжения на спирките при „Окръжна болница“ и „Плиска“.

Евгени Крусев - зам.-кмет на София
"Там ще бъдат изградени общо 5 асансьорни съоръжения, тъй като при Окръжна болница включваме и подлеза на локалното платно. И продължаваме с огледа на други локации, където да изградим такива съоръжения.

Стойноста на поръчката за асансьорите при подлезите на Цариградско шосе е е над 700 хиляди лева. Вече има издадено разрешение за строеж и в момента се очакват по-добри метеорологични условия, за да започне тяхното изграждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забравен багаж евакуира голям столичен МОЛ
Забравен багаж евакуира голям столичен МОЛ
Задържан е приятелят на убитото момиче от Куртово Конаре
Задържан е приятелят на убитото момиче от Куртово Конаре