НОВИНИ

Президентът Росен Плевнелиев проведе политически консултации с ПФ и РБ

Продължават политическите консултации при президента - днес с Патриотичния фронт и Реформаторския блок. Президентът Росен Плевнелиев и Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт споделиха позицията, че се очакват конкретни резултати от предприетите реформи, както и да се възстанови чувството за солидарност и доверие в държавните институции. В разговора на президента с Реформаторския блок, пък, беше отбелязано, че антикорупционния закон и законите, свързани със съдебната реформа, трябва да получат широка подкрепа.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:21, 07.03.2016
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Липсата на единна европейска позиция през последните няколко години доведе до проблемите с бежанците, смятат от ПФ. Според тях ЕС трябва да защити интересите си като не допуска нелегални мигранти на своя територия.Убедени са, че всички страни от Евросъюза трябва да се ангажират чрез полицейски сили, армията и флота за ограничаване на бежанския поток.

Красимир Каракачанов - ПГ на Патриотичния фронт: България не е атрактивна страна за бежанците, заради изградените граничните съображения и заради това, че българската Гранична полиция си върши работата и регистрираше мигрантите. България има много сериозна система за възпрепятстване на нелегалното преминаване на границата, а с практиката си да регистрира нелегално преминалите на българска територия обезсмисля тяхното желание да отидат в Германия, например.

На срещата реформаторите потърсиха съдействието на президента при провеждането на реформите в страната и отстояването на българския интерес във връзка с мигрантската криза.

Радан Кънев - Реформаторски блок: Президентската институция, поради нейният изключително висок авторитет сред партньорите от ЕС и НАТО да бъде активна страна както при обезпечаването на българския национален интерес във връзка с мигрантската криза, така да бъде и активна страна при налагане на мерките, предвидени на мониторинговия доклад в сферата на правосъдието по отношение на България и особено по отношение на независимия външен надзор върху българската прокуратура.

Реформаторите ще търсят максимално съгласие сред управляващите партии и опозицията за приемане на антикорупционния закон, който вече е раздаден на депутатите, съобщи Найден Зеленогорски. А днес са получили и подкрепата на президента за този закон .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест срещу забраната за диво къмпингуване
Протест срещу забраната за диво къмпингуване
Дискусия за ски-зоната в Банско
Дискусия за ски-зоната в Банско