НОВИНИ

Сергей Станишев в "Панорама": Правителство между БСП и ГЕРБ няма общи приоритети

ЕНП и ПЕС не натискат ГЕРБ и БСП да направят широка коалиция. Преди 2 дни говорих с Корнелия Нинова и я уверих, че такова нещо няма. Не виждам как правителство между ГЕРБ и БСП ще има общи приоритети. Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев в студиото на "Панорама".

bnt avatar logo
от БНТ
21:42, 31.03.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

При коалиция ГЕРБ-Обединени патриоти ЕНП ще трябва да се обясняват в Европа. Защо е направен такъв избор, отчитайки твърде различните идейни позиции. По думите му БСП е проявила слабост, агресивност в последните дни от кампанията, а част от хората са се наплашили от реториката на левицата.

Европа се променя, дебатират се ключови въпроси за бъдещето на съюза. Нужно е да кажем какво искаме и да започнем да търсим партньори и съюзници. Като нация не можем само да казваме, че не искаме Европа на няколко скорости. Трябва да дадем отговор на въпроса каква Европа искаме, заяви Станишев.

Искаме ли и кога да влезем в еврозоната, да се обединим по въпроса за кохезионната политика, сега има сериозен натиск от десните в Европа срещу него. БСП трябва да поеме инициативата за дискусия по въпроса. Имаме уникален шанс да препозиционираме България, каза в заключение Сергей Станишев.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1500 участници откриват велосезона в Пловдив
Над 1500 участници откриват велосезона в Пловдив
Тилърсън иска НАТО да се бори срещу Ислямска държава в интернет
Тилърсън иска НАТО да се бори срещу "Ислямска държава" в интернет