НОВИНИ

Валери Симеонов: Мнозинство между ГЕРБ и Обединените патриоти ще бъде крехко

Няма какво да се коментира от днешния разговор с ГЕРБ, имаме уговорка да говорим повече когато има съгласие по темите, които дискутираме. Уверявам Ви, че не е ставало въпрос за никакви министерства. Днес по медиите вървяха страшни измишльотини по темата. Това заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов в студиото на "Панорама".

bnt avatar logo
от БНТ
21:20, 31.03.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Според него патриотите са доказали за 2 години, че не са лакоми за власт. Симеонов продължава да вярва, че широка коалиция между ГЕРБ и БСП + Обединените патриоти е най-добрият вариант за стабилността и интересите на България. По думите му рисковата обстановка в региона и ЕС изискват консолидация. Можеше да се загърбят тяснопартийните интереси. За съжаление тази идея няма да се приеме, заяви Симеонов.

Според лидера на НФСБ мнозинство от 122 депутати е крехко, тъй като опозицията може да бойкотира лесно работата на парламента чрез игра с кворума.

Ситуацията, в която се намираме, е в резултат от волята на избирателите. 2 години показахме, че можем да подкрепяме, без да изискваме постове. При тази ситуация напълно е възможно да участваме, в предното правителство не изглеждаше добре да имаме претенции за постове. Сега не е точно така, на нас ни е ясно, че влизайки в каквато и да е коалиция, ние си залагаме политическото бъдеще.

Имаме искания, които сме поставяли и досега - пенсиите, енергетиката, борбата с битовата престъпност, заяви Симеонов.

Той заяви, че Обединените патриоти трудно ще бъдат определени като проруска или проамериканска коалиция. Защо ДПС и ДОСТ подадоха жалби по темата с блокадата на границата. Може би смятат, че партийните им интереси са накърнени като е ограничена възможността на тези хора да гласуват, попита Симеонов.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тилърсън иска НАТО да се бори срещу Ислямска държава в интернет
Тилърсън иска НАТО да се бори срещу "Ислямска държава" в интернет
САЩ наложиха нови санкции на Северна Корея
САЩ наложиха нови санкции на Северна Корея