Майстор-готвачи от 31 страни се събраха в източната китайска провинция Джиансу. Те премериха кулинарните си умения в областта на китайската кухня.
Майстор-готвачи от 31 страни се събраха в източната китайска провинция Джиансу. Те премериха кулинарните си умения в областта на китайската кухня. Истинска наслада за окото и душата.
Повече от 350 майстор-готвачи впечатлиха публика и жури с кулинарните си шедьоври. Събитието се проведе в две категории - като индивидуална и отборна надпревара. Групите имаха задачата да приготвят 11 топли и 11 студени блюда плюс сладки деликатеси. Те имаха на разположение точно определени продукти и три часа и половина време, за да изразят своя талант и разбиране на кулинарното изкуство.
Шеф на журито Ли Иаойън: - На първо място взимаме под внимание вкуса на ястието, на второ - структурата му, което означава, че трябва да бъде гладко, нежно, свежо и хрупкаво.
Презентацията на специалитетите също е важен фактор при оценяването. Ето защо участниците се бяха постарали да поднесат произведенията си по най-ефектен и изненадващ начин.
Главен готвач от екипа на Сингапур У Хейфън: - Сега е доста модерно китайски ястия да се аранжират в западен стил. Запазили сме традиционния китайски вкус, но блюдата са представени по начина, по който поднасяме западната храна на гостите.
Надиграването в областта на китайската кухня се провежда за втори път. Миналата година събитието се състоя в Тайван.