НОВИНИ

Тази вечер започва филмовият фестивал „Киномания“

До края на месеца ще видим най-доброто от световното кино и премиери на най-новите български филми.Филмът „Безкрайната градина“ на режисьора Галин Стоев даде начало на тазгодишното издание. Кои са другите акценти в програмата обобщава Айше Сали.

Айше Сали
от Айше Сали
20:50, 16.11.2017
Чете се за: 00:48 мин.
Още

Дебютният филм на Галин Стоев „Безкрайната градина“ даде началото на тазгодишното издание на „Киномания“. Галин Стоев е познат от театралната сцена и му предстои да стане директор на театъра в Тулуза. Във филма ще видим и последната роля на Никола Анастасов, който ни напусна през миналата година.

Филмът показва София по красив и европейски начин, но има и всичко от нашия живот.

Другите интересни български заглавия са „Лили рибката“, в който участва Татяна Лолова, както и филмът „Да живее България“ на Адела Пеева, който поставя важен акцент върху зараждането на национализма.

Един друг очакван филм ще видим утре - „Матилда“. Това е филмът за руския император Николай II, който си навлече забрани и възмущение в Русия, но и над един милион зрители.

;

„Киномания“ има и своите традиции - една от тях е да присъства филм на Уди Алън. Тази година той е „Въртележката“, а музата на големия режисьор е Кейт Уинслет.

Втората традиция е свързана с фестивалите от Лазурния бряг. Тази година има три филма от Кан, а единият от тях е „Призраците на Измел“, с който беше дадено началото на 70-ото издание на фестивала в Кан. В него участва Марион Котияр. Следващият филм е „120 минути“.

Важно място във фестивала „Киномания“ заемат филмите, посветени на велики личности - ще видим филми за музика, филм за Далида, както и за прощалното турне на „Буена виста сошъл клуб“.

Фестивалът ще продължи до 30. ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Не достигат шивачки във фабрика, работеща за световни дизайнери
Не достигат шивачки във фабрика, работеща за световни дизайнери
Прокуратурата иска криминализиране на паралелния износ на лекарства
Прокуратурата иска криминализиране на паралелния износ на лекарства