НОВИНИ

Нова експозиция в къщата музей на Баба Ванга в Петрич

Къщата музей на Баба Ванга в Петрич става на 10 години. По този повод в дома ѝ подредиха непоказвани до момента вещи. Новата експозиция включва няколко чанти, обувки и рокли на пророчицата. Екипът в къщата-музей пък по своя инициатива и със собствени средства са закупили светлодиодни ленти за някои от витрините в къщата.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Антония Сукалинска
20:17, 31.01.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Повечето хора не знаят, че Баба Ванга е живяла тук до края на земния си път, защото свързват името й предимно с местността Рупите, където всеки ден е отивала и е помагала на стотици хора. Къщата в Петрич има десет помещения, две от които са имали по-особена роля.

Петрана Попкочева, екскурзовод в къщата музей на Баба Ванга: „Това е молитвената стая или т.нар. малък параклис и битовата стая, в която Ванга е приемала посетители с цели осем книги за впечатления. Осмата в момента се пише.

Тези книги носят частица от много и различни човешки съдби. Семейство Минови от Мездра също записаха своята.

Христинка Минова:20.24 „2001 година имаме дете и след него искахме да имаме още едно дете. Поради здравословни причини обаче лекарите ми казаха, че това не е възможно да се случи. И когато дойдох тук командировка реших да посетя къщата музей на Баба Ванга. През 2009 година март месец се роди нашата втора дъщеря, която ни направи безкрайно щастливи и затова решихме да дойдем, да благодарим на иконата, на силата, която ни помогна да имаме още едно дете..”

Всеки ден къщата музей на Баба Ванга се посещава от десетки туристи. Идват не само българи, но и много руснаци и гърци. През миналата година броят посетителите е над 12 хиляди.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бизнесът поиска още по-лек режим при наемането на работници от чужбина
Бизнесът поиска още по-лек режим при наемането на работници от чужбина
Доналд Тръмп обяви началото на нов американски момент
Доналд Тръмп обяви началото на нов "американски момент"