НОВИНИ

Активизира се свлачището по пътя за Рилския манастир

Огромни скали и земна маса се срутиха през нощта за пореден път по пътя към Рилския манастир след обилните дъждове през последните дни. От сутринта багер разчиства пътното платно, което беше затворено за кратко. Геоложиките условия в участъка са непредвидими и е възможно да има още срутвания на скални маси, които ще бъдат своевременно разчиствани, обясниха от Областно пътно управление -Кюстендил .

bnt avatar logo
от Елена Чимева
16:12, 10.05.2019 (обновена)
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

2 000 кубически метра камъни и земна маса са се изсипали на пътя. Свлачището е изтръгнало дървета заедно с корените. Работник, който разчистваше пътя разказа,че часове преди да паднат скалите, екипи са работили на шосето.

Христо Иванов: Това беше изчистено и по стената имаше укрепителни работи, обаче срутището го е засипало всичкото.

Вече повече от година на този терен от близо 100 метра се свличат скални маси, а това затруднява движението. Скални късове са надвиснали застрашително над пътя, част от тях дори са се нацепили.

Инж. Боян Илиев, началник отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ- Кюстендил: Областно пътно управление реализира аварийно - възстановителни и укрепителни мероприятия до 20 юли. В тримесечен интервал трябва да се реализират, след което считаме, че проблемът ще бъде решен.

Движението в района на свлачището е ограничено до 20 км, има и табели, които предупреждават за опасност от падащи камъни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джъстин Бийбър и Ед Шийран пуснаха първото си дуетно парче
Джъстин Бийбър и Ед Шийран пуснаха първото си дуетно парче
Работодатели поискаха оставката на ръководството на НЕК заради тока за бизнеса
Работодатели поискаха оставката на ръководството на НЕК заради тока за бизнеса