НОВИНИ

Александър Вучич: За Сърбия е много важна вътрешната връзка с България

Сърбия се намира по пътя към Европа и съм благодарен на България, Румъния и Гърция, които ми дават голяма подкрепа по този път, каза след четиристранната балканска среща президентът на Сърбия Александър Вучич. Смятам, че заедно можем да направим много за нашите граждани, за техния стандарт, така че да имаме по-малко проблеми отколкото имаме, допълни още той. Вучич изрази благодарност, че премиерите на Гърция, България и Сърбия са го изслушали по трудния за сърбите въпрос за референдума в Каталуния и по-точно за двойния стандарт но ЕС към Испания и Сърбия.

bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 03.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
"За нас мирът и стабилността са най-важни. Ние работим по конкретни проекти, инфраструктурни между нашите четири държави. Разговаряхме по енергийната програма. За Сърбия е много важна вътрешната връзка с България", заяви Вучич.

Той уточни, че е благодарен и на България, и на Румъния и Гърция, които дават своята подкрепа пъ пътя към ЕС.

"Благодарен съм на моите приятели, че днес ме изслушаха по един труден въпрос за гражданите на Сърбия. А именно референдумът в Каталуния и двойният стандарт на ЕС към Сърбия и Испания. Подкрепям Испания, това е една наша приятелска държава. Испания не призна независимостта на Косово, но е интересно, че ЕК реагира по различен начин и това беше насочено срещу моя народ и държава. Когато Косово получи независимост без дори да се проведе някакъв референдум, а Каталуния поне е изпълнила някаква форма, нищо подобно не може да получи. И понякога сърбите се питаме защо трябваше да ставаме жертва на двойния стандарт. Ние ще се борим за своята държава. Благодарен съм на своите приятели, че ме изслушаха. Ще продължим трудните реформи и ще правим това, което нашите приятели, източни и южни съседи - да развиваме все по-добри отношения с тях и ще допринесем за добруването на нашия народ", заключи Вучич и обеща ще Белград ще бъде добър домакин на следващата четиристранна среща.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предизвикай себе си: стани ръководител полети
Предизвикай себе си: стани ръководител полети
Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство
Михай Тудосе: Убеден съм, че имаме едно много прагматично партньорство