НОВИНИ

Арнаудова: Категорично няма как прокуратурата да изпълнява поръчки

Категорично няма как прокуратурата да изпълнява поръчки, както и вчера обяснихме, започнали сме това разследване още в средата на 2014 г., каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова по повод обвиненията срещу бившия енергиен министър Трайчо Трайков.

bnt avatar logo
от БНТ
08:09, 04.01.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас
Румяна Арнаудова, прокурор от Върховната касационна прокуратура: Според доказателствата, които е събрала прокуратурата, Трайчо Трайков в качеството си на министър, длъжностно лице заемащо отговорно служебно положение, а и в качеството си на принципал на "ЕВН България електроразпределение" и на принципал на Държавната консолидационна компания, не е изпълнил задълженията си по закон и умишлено е допуснал продажбата на миноритарния пакет от акции в нарушение от утвърдена от НС и МС стратегия. Това е умишлена безстопанственост, която представлява особено тежък случай според прокурорите от СГС. И с настъпила щета в значителен размер - повече от 20 милиона лева. Естествено е Трайков да отрича обстоятелствата около обвинението за даване на указания на хората, извършили сделката. Прокуратурата не твърди самоцелно определени факти, а се водим от доказателствата, с които разполагаме. Разбира се в съда обективната истина ще стане известна на всички медии.
;

Арнаудова категорично отрече прокуратурата да изпълнява поръчки.

Румяна Арнаудова, прокурор от Върховната касационна прокуратура: Категорично няма как прокуратурата да изпълнява поръчки, както и вчера обяснихме, започнали сме това разследване още в средата на 2014 г. Доказателствата, които сме събрали, водят до тези изводи. Никой не цели и не поставя в центъра на своето разследване определена личност. Най-напред се установяват фактите, дали има извършено престъпление и едва след това се прави извод има ли виновни лица и кои са те.

Вижте във видеото защо прокуратурата смята, че българските пенсионери могат да бъдат ощетени от тази сделка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арнаудова: Категорично има престъпления по случая с фалшивия сайт на БНТ
Арнаудова: Категорично има престъпления по случая с фалшивия сайт на БНТ
Трайчо Трайков: ​Не съм давал указания на хората, извършили сделката с ЕВН
Трайчо Трайков: ​Не съм давал указания на хората, извършили сделката с ЕВН