НОВИНИ

Без топла вода в София заради серия от ремонти

Повече от 90 дни, с известни прекъсвания, жители на столичния квартал " Младост 3" са без топла вода заради серия от ремонти.

Николай Минков
от Николай Минков
18:30, 11.08.2017
Чете се за: 01:16 мин.
У нас

Оказва се, че още на 9-ти май са започнали ремонтите в Младост 3 в карето между бул. "Малинов", "Атанас Москов", "Бъднина" и "Филип Аврамов", които с известни прекъсвания продължават и до днес. Поради тази причина към "По света и у нас" се обърна за съдействие жител на квартала. Ето неговата история.

Мартин Христов - жител на "Младост" -3:" Първоначално първия път нямахме 40 дни топла вода. Това беше от май до средата на юни месец. Значи уведомяват ни с едни листа на които пише извиняваме се за причиненото неудобство. Сега от сряда няма топла вода. В сайта на топлофикация е обявено, че вода няма да има до 11 септември, което повече от месец и нещо, което е безумие".

От столичната Топлофикация ни обясниха, че се касае за рехабилитация на 3 километра тръбопроводи. Проблемът обаче е, че ремонтът не е на едно място, а на няколко по-малки, отдалечени една от друга отсечки, което налага и отделни изкопни работи. От там се получава и удължаване на цялостния ремонт. Жителите на Младост са били уведомени 14 дни преди началото на ремонта, както е по закон, а самата рехабилитация е планова, а не аварийна, поради което няма да има обезщетения.

Боян Паунов - Топлофикация - София: Трябва да имаме предвид, че това са ограничен брой блокове, около 3 или 4. Извършваме мащабна рехабилитационна програма по подмяна на топлопроводи и оглед на същите, за да не се повтори ситуацията от месец февруари. Няма да има компенсация при планове спиране топлоподаването във връзка с изпълнение на планови ремонтни дейности, за които надлежно са уведомени всички наши клиенти. Обезщетение се дължи само когато възникне авария и не успеем да я възстановим в законно установения срок от 48 часа.

Напомняме, че предстоят масови спирания на топлата вода в цяла София през август и септември.

Първото ще бъде само за два дни, от 22 до 24 август, причинено от ремонти по мрежата на "Булгартрансгаз". То ще обхване западните квартали Люлин, Надежда, Обеля, Толстой Захрана фабрика и др.

Второто прекъсване на топлата вода ще бъде по-дълго, 12 дни, и ще обхване източните квартали заради ремонт на авариралия през зимата магистрален тръбопровод. Без топла вода от 30 август до 11 септември ще бъдат Младост, Држуба, Студетнки град, Дървеница, Изток, Изгрев, Дианабад, Слатина, Гео Милев и др.

От Топлофикация напомнят, че през този период сметки за топлата вода на абонатите няма да бъдат начислявани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Русе ще прави нова транспортна схема, която да удовлетворява гражданите
Община Русе ще прави нова транспортна схема, която да удовлетворява гражданите
До десет палатки край хижите в Пирин през август
До десет палатки край хижите в Пирин през август