НОВИНИ

Безплатна лятна академия за изкуства за децата от столичния квартал “Лозенец”

Безплатна лятна академия за изкуства предлага забавление за децата от столичния район "Лозенец". Заниманията включват живопис, графика, скулптура, бижутерия и изработване на детски играчки.

bnt avatar logo
от Мария Сивкова - Илиева
20:15, 03.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още

Художничката Диана Ставрева или Диди, както я наричат всички нейни възпитаници, е дългогодишен доброволец от Корпуса на мира. Преди 4 години я диагностицират с онкологично заболяване. Тя решава да се завърне в родината и да създаде Школа за изящни и приложни изкуства. Намира съмишленици и от Художествената академия. Казва, че работата с децата ѝ помагат да се събере и да продължи живота си с положителна нагласа.

Диана Ставрева - художник: "Децата ме научиха да не се отказвам и да не се препъвам пред никакво препятсвие."

Децата, които подготвя, участват в много национални и международни конкурси. Ивайло дори не знае точният им брой. Най-голямо удоволствие му достава рисуването на графики.

Ивайло Славов, 11 г.: "Още от малък ме влечеше да стана художник. Мама ме записа при Диди и аз започнах да идвам всеки ден с удоволствие."

Диана се надява и други хора да последват примера ѝ и да създадат подобни места, на които децата ни да творят. Готова е да им помогне с целия си опит и енергия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отменено е частичното бедствено положение в община Харманли
Отменено е частичното бедствено положение в община Харманли
Аварийно кацане и взрив на самолет в Дубай
Аварийно кацане и взрив на самолет в Дубай