НОВИНИ

Бърз развой по екстрадицията на заподозряния за убийството на Виктория Маринова

Няма никакви пречки за връщането в България на обвиняемия за убийството на Виктория Маринова, заявиха за "По света и у нас" от Вътрешното министерство на провинция Долна Саксония. От прокуратурата в град Целе казаха, че за да се разреши екстрадицията, се чака отговор от българските съдебни органи за съобразността на затворите у нас с минималните европейски стандарти. Мария Стоянова следи развоя на събитията в Германия.

Мария Стоянова
от Мария Стоянова
20:07, 11.10.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

През днешния ден се очакваше решение на Апелативния съд в град Целе за мярка за неотклонение на заподозряния за убийството на Виктория Маринова, докато се стигне до връщането му. Това решение сега обаче се оказва чиста формалност, споделиха германски експерти.

Очевидно случаят е ясен, особено след като предполагаемият извършител е дал показания вчера и се е съгласил на опростена процедура по екстрадиция. Това предположение потвърдиха пред "По света и у нас" два независими източника.

По-рано днес говорителят на прокуратурата в Целе обясни в какво се изразява редът за връщане на заподозряния извършител:

Бернд Колкмайер, говорител на прокуратура в гр. Целе: В случай като този, законът предвижда срок от 10 дни. На второ място, идват организационни въпроси - дали българските органи ще го екстрадират с редовен полет или ще бъде предоставен самолет. Всички такива подробности са свързани с изпълнението на екстрадицията.

Възможно е точно с тези организационни въпроси да е свързан отговорът, който германските съдебни органи чакат от българските си колеги, за да разрешат процедурата. Утре сутрин се очакват подробности и повече яснота.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Приеха двата проекта за промени в Закона за вероизповеданията на първо четене
Приеха двата проекта за промени в Закона за вероизповеданията на първо четене
Разбиха иманярска група, опитала да продаде уникално златно съкровище
Разбиха иманярска група, опитала да продаде уникално златно съкровище