НОВИНИ

Скандал с пловдивската зала Колодрум след съмнения за измамна благотворителност

Заради съмнения за измама Общинският съвет в Пловдив отказа да предостави безвъзмездно зала Колодрум за благотворителен концерт. Според организаторите от сдружение "Всички заедно за една кауза" средствата от проявата ще подпомагат децата, лишени от родителски грижи. Документът от ЮНЕСКО в подкрепа на концерта обаче, се оказа фалшификат. Пловдивската прокуратура образува досъдебно производство по случая.

bnt avatar logo
от Камен Коларов
19:40, 11.10.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Документът, според който комисия ЮНЕСКО България се ангажира с патронажа на благотворителния концерт в Пловдив, има всички реквизити на официален. Това, което усъмнява служителите на Общинския съвет, е печатът.

Савина Петкова, председател на Общински съвет Пловдив: Но забелязахме, че печатите, които са сложени върху документа, който е сканирано копие, нямат нищо общо с националната комисия за ЮНЕСКО. Единият е на студентска организация, а другият на българо-виетнамска промишлена палата или камара, малко е нечетлив печатът.

От студентската организация заявиха, че документът е заверен с печат, който е изчезнал. Венцислав Манчовски, от чието име обаче е издаден, не работи нито в студентската организация, нито в националната комисия ЮНЕСКО.

За БНТ от комисията и от Министерството на външните работи отрекоха да е даван патронаж за концерта. Предложението, заедно с неистинския документ, е внесено на сесията от общинския съветник Айри Мурад, който оказва се, не се е запознал с книжата.

Айри Мурад, общински съветник от Реформаторския блок: Не се усъмнихме, защото те ме извикаха и казаха "имаме подкрепа от ЮНЕСКО, УНИЦЕФ.

Организаторите на концерта твърдят, че са били подведени от Венцислав Манчовски, който им е изпратил по мейла документа с фалшивия печат.

Дилян Димитров, координатор на сдружение "Всички заедно за една кауза": Той едва ли не звездите от небето ще ни свали, като ангажира и 44-то НС, Цвета Караянчева и те ще ни помогнат.

Венцислав Манчовски не беше открит за коментар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Франс Тимерманс ще се бори за поста на Жан-Клод Юнкер
Франс Тимерманс ще се бори за поста на Жан-Клод Юнкер
Край на гласуването за лятно и зимно часово време - какво предпочитат българите
Край на гласуването за лятно и зимно часово време - какво предпочитат българите