НОВИНИ

Членовете на СИК в селата да са по-млади апелират от РИК-Благоевград

Крайният срок, в който Районната избирателна комисия в Благоевград трябва да обяви кандидатските листи на депутатите, които ще се избират в Първи многомандатен изборен район Благоевград е 21-ви февруари. Седмица преди това инициативните комитети, за да участват в изборите за народни представители на 26-и март, трябва да направят своята регистрация, ако искат да издигнат независим кандидат, съобщиха от Районната избирателна комисия в Благоевград.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Станислава Христова
17:50, 06.02.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Машинното гласуване във всички секции за предсрочните парламентарни избори на 26-и март няма да създаде проблеми при организирането на изборите, съобщиха от Районната избирателна комисия в Благоевград. То ще върви наред с гласуването с хартиени бюлетини.

Мартин Бусаров, председател на Районна избирателна комисия Благоевград
”Машинното гласуване е улеснение, машинното гласуване спестява време на СИК, машинното гласуване изключва възможността за подаване на недействителни бюлетини.”

От Районната избирателна комисия в Благоевград призоваха партиите и коалициите да бъдат по-отговорни, когато определят своите членове за секционни комисии.

Мартин Бусаров председател на Районна избирателна комисия Благоевград
“В секциите се назначават хора, които са на преклонна възраст, тъй като много добре знаем в малките населени места просто няма жители, няма друга възраст жители. Това може донякъде да създаде известни притеснения в нас като Районна избирателна комисия и в самите членовете на СИК ще се справят ли с машината на гласуване, т.е. с нейното обслужване. “

Обученията на секционните избирателни комисии ще се проведат в рамките на 10 дни преди датата на изборите 26-и март.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2 250 лева са неободими на семейство за месец
2 250 лева са неободими на семейство за месец
Обходни маршрути на магистрала Хемус след трагедията в тунел Ечемишка
Обходни маршрути на магистрала "Хемус" след трагедията в тунел "Ечемишка"