НОВИНИ

Димитър Горов: БСП ще бъде първа политическа сила на предсрочните избори

БСП ще бъде първа политическа сила на предсрочните парламентарни избори, заяви депутатът от "БСП лява България" Димитър Горов в студиото на "Още от деня".Тези политически формации, които подкрепят политиките ни, ще можем с тях да водим преговори за подкрепа, особено важно е те да подкрепят например утвърждаване на 50 % българско производство в големите търговски вериги. Безспорно тези формации ще са леви. Ясно е, че разговори ще се водя след изборите, допълни той.

bnt avatar logo
от БНТ
19:50, 16.01.2017
Чете се за: 00:28 мин.
У нас

Върви процес по промени вътре в партията, които започнаха със смяната на лидера й. Те са свързани с прекия избор на председател в страната, както и с мандатността на народните представители, отбеляза още Горов.

;

Той коментира и обвиненията на Радан Кънев относно предложенията на ГЕРБ през 2014 г. за съставяне на коалиция с Левицата.

Димитър Горов, БСП: Разговори между БСП и ГЕРБ през 2014 г. са водени и те не са тайна за никого. Осъществиха ги г-н Миков и г-н Борисов и след тях стана ясно, че БСП под никаква форма няма да участва в коалиция с ПП ГЕРБ. Не разбирам кое кара г-н Радан Кънев да смята, че днес би се случила подобна коалиция.

Според него категоричността в опозициоността на БСП е една от причините, довели до срива, който получи ГЕРБ на президентските избори и победата на ген. Румен Радев.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Наказаха шофьора на автобус 59, държал се арогантно с пътници
Наказаха шофьора на автобус 59, държал се арогантно с пътници
Прокуратурата прекрати проверката на голите снимки на директора на 51 училище
Прокуратурата прекрати проверката на голите снимки на директора на 51 училище