НОВИНИ

Догодина София със 120 нови автобуса

Догодина в София се предвижда да бъдат пуснати нови 120 автобуса. Те са част от програмата на Столичната община за обновяване на парка на градския транспорт. Вече тече процедурата по закупуването на 30 нови возила, които да обслужват пътниците.

Гергана Шумкова
от Гергана Шумкова
18:20, 30.12.2016
Чете се за: 00:32 мин.

Новите автобуси ще сменят возила на градския транспорт от 1978, 1988 и 1989 г. Стойността на обществената поръчка за 30 от тях е 10 милиона лева. Парите са спестени от покупката на вече влезлите в употреба 110 автобуса от Китай, които излязоха около 33 милиона лева Возилата са нископодови, климатизирани, с видеонаблюдение, мобилен интернет, ергономични седалки и са с най-високия екологичен стандарт в Европейския съюз.

Евгени Крусев - зам.-кмет на София
"В момента проучваме и всички възможности на спирките на градския транспорт да се определи точното място на спиране на автобуса, където ще се пада втората врата, така че там да се сложи и съответната маркировка, така че хора с увреждания да знаят къде точно да застанат, така че да може платформата да бъде максимално удобна за използване от тях."

Според програмата за обновяване на превозните средства след 3 години най-старите автобуси в столичния градски транспорт ще са произведени през 2007 г. Старите возила ще бъдат обявени за продажба или бракувани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Частично бедствено положение в Неделино
Частично бедствено положение в Неделино
Забравен багаж евакуира голям столичен МОЛ
Забравен багаж евакуира голям столичен МОЛ