НОВИНИ

Кристиан Костов вече спечели две награди от Евровизия

България вече получи две признания от песенния конкурс Евровизия. След гласуване на журналистите в пресцентъра на Евровизия, получихме 2 награди - за най-добри специални ефекти и най-добра сценична концепция и присъствие, каза репортерът ни Благой Цицелков. Това са първите награди на нашето момче. Ако искате Крис да спечели голямата награда на песенния конкурс, вижте как може да го подкрепите ТУК. Той излиза с номер 25.По-малко от два часа остават до Големия финал на Евровизия. Мащабното музикално шоу, което милиони зрители ще гледат по света, започва в 22:00 часа. Вижте прякото включване на Благой Цицелков в емисията "По света и у нас" в 20:00.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
20:07, 13.05.2017
Чете се за: 01:44 мин.
У нас

Как е измислена визията на Кристиан Костов?

Днес профилните снимки на лицата на БНТ са еднакви. Всички те приканват сънародниците, живеещи извън пределите на България да подкрепят Кристиан Костов по време на теле вота тази вечер. Обединени от каузата, че обединени можем да постигнем успех.

Визията беше изработена от екипа на българския пресцентър в Киев, който стои зад цялостната промокамапния на страната ни в социалните мрежи.

Деян Йорданов, eurovision.bg: Всичко е бизнес днес, всичко се развива по този модел. Ние трябва да боравим с тази реалност. Ако искаме да сме успешни, трябва да действаме по този начин. Ако нямаш солидно присъствие в интернет и социалните мрежи, никой няма да разбере за теб.

Когато е едва на 13 години, Васил Иванов решава да създаде специален сайт, който да промотира българското участие в песенния конкурс Евровизия. Две години по-късно въвлича в благородната кауза и съмишленици.

Васил Иванов, eurovision.bg: През 2009 година заедно с Деян, който е до мен, с Владимир Дудаклиев, създадохме първия фен сайт за Евровизия - eurovision.bg. Той се оказа изключително успешен проект, който ми отвори вратата и да работим с БНТ от 2012-а, работим заедно.

Придобили увереност момчета решават да предложат на БНТ да работят заедно за популяризирането на българското участие в конкурса. Не познавали никого от телевизията. Просто поискали среща. Били приети веднага.

Васил Иванов, eurovision.bg: Казаваш "Здравейте, аз съм Васил Иванов и мога да Ви предложа това и това..., ще работим всеки ден по проекта, ще дадем всичко от себе си за да може България да успее", за това започнах това нещо!

Днес Васил е на 24 години. Учи в Гласгоу "Медии и комуникации". Дипломната му работа е посветена на Евровизия. Успешният български маркетинг в социалните мрежи му бил даван за изключително добър пример от медийните експерти, които интервюирал докато пишел дипломната си работа.

Васил Иванов, eurovision.bg: България е открила правилната рецепта за успех на Евровизия. Това започна през 2014-а с Крисия, Хасан и Ибрахим. Има рецепта за успех. Само не казвайте на другите делегации.
Деян Йорданов, eurovision.bg: Аз се радвам, че хората, които работят в самата телевизия, като ръководство и служители, осъзнаха, че има нужда от нещо ново, нещо свежо. Благодаря за възможностите, които ни предоставят.
Иван Димов, eurovision.bg: Евровизия е една голяма магия. Ние сме едно голямо семейство и това всичко се случва заради Васко и Дидо, който ни дадоха шанс да се борим за името на България.

Част от екипа на БНТ в Киев е и една американка - Саманта Рос.

Саманта Рос, eurovision.bg: Преди две години работих в пресцентъра на Евровизия, не конкретно за България, а като цяла за самия конкурс. През 2016-а започнах работа отблизо с България, когато БНТ организира и проведе най-успешното издание на Детската Евровизия до момента. За това и когато тази година БНТ ме покани да бъда част от българския отбор ... аз лесно казах "Да!".

Новини и повече подробности за българското участие в Евровизия 2017 следете в сайта на БНТ за Евровизия – eurovision.bg и Facebook страницата BNT Eurovision Bulgaria.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабна кибератака по целия свят похищава компютри и иска подкуп
Мащабна кибератака по целия свят похищава компютри и иска подкуп
Двама машинисти отиват на съд за катастрофата в Хитрино
Двама машинисти отиват на съд за катастрофата в Хитрино