НОВИНИ

Филип Гунев: Мигрантските протести са провокирани от предизборна агитация

Всеки опит за нарушаване на обществения ред от страна на мигрантите ще бъде спрян с цялата строгост на закона. Това заяви заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев в "Още от деня". Той определи поведението на мигрантите от Харманли като нагло, тъй като вчера публично са заявили, че не търсят убежище и са имали претенции към условията на живот.

Росица Белева
от Росица Белева
18:44, 25.10.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Според него някои от мигрантските недоволства като тези в София, Варна, Бургас и Ямбол са провокирани под форма на предизборна агитация.

Филип Гунев, заместник-министърът на вътрешните работи: Очевидно е, че тези протести не са спонтанни, те са планирани, винаги са въз основа на някаква информация, която няма нищо общо с плановете на държавата и МВР за изграждане на кризисни центрове.

Гунев, обаче, разграничи центъра в Харманли, в който вчера мигрантите протестираха заради лошите битови условия. По думите му, застрояването на огромния център за бежанци в малко градче като Харманли с 10 000 души е абсолютна глупост и в момента МВР прави опити да ограничи потока от мигранти там.

Гунев нарече предизборен мит информацията за навлизането на мигранти в страната ни. Той отчете, че тази година имаме 30% намаление на мигрантите, а месец септември е с най-нисък брой влезли мигранти от 4 години насам.

Втората степен на нашата дейност, на нашата проактивност е, защото искаме проактивно да намалим още броя на мигрантите, аргументира се Гунев.

Гледайте цялото интервю с Филип Гунев във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усмивката на Никола Анастасов оживява в биографична книга
Усмивката на Никола Анастасов "оживява" в биографична книга
Обучават журналисти за реакция при заплаха с огнестрелно оръжие
Обучават журналисти за реакция при заплаха с огнестрелно оръжие