НОВИНИ

Фондация помага на млади българи да започнат бизнес

Все повече млади хора се завръщат в България и започват свой бизнес в сферата на информационните технологии - такава тенденция са забелязали от фондация Стартъп, която помага на десетки бизнес идеи да се осъществят.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
17:29, 19.07.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

За да проработят повече иновативни проекти, няколко организации от технологичната индустрия създават интернет платформата edit.bg, където хора с бизнес идеи ще могат да черпят съвети и помощ как да се реализират.

Така наречените стартъп-и набират все повече скорост у нас - това са всички току-що започнали бизнес проекти. Често такива са приложения и игри за телефони или почва за растения, направена от остатъци от храна, защото създателите й вярват, че нищо в природата не бива да се губи. Или пък фирма, която намира наематели за къщата ви, която давате за летни почивки.

За да има повече подобни идеи и за да се развиват по-добре технологиите у нас, няколко компании създават интернет платформата edit.bg за помощ при започване на бизнес.

Саша Безуханова: Ние сме на предпоследно място в Европа по иновационни политики и знание и сме на 23-то място от 28-те държави по интегриране на иновационни практики.
Крис Георгиев - фондация Стартъп: Световната статистика казва, че от всеки 10 стартъп 9 се провaлят, че ако не и повече, видяхме много провали много критика затова как младите хора правят някакви неща и те не успяват, но също така за нас е важно да видим и успехите.

В страницата на edit.bg освен консултации как да стартирате бизнес, може да намерите и информация как да го финансирате.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Реформаторите ще определят кандидат за президент най-късно през август
Реформаторите ще определят кандидат за президент най-късно през август
Нападение с брадва във влак в Германия
Нападение с брадва във влак в Германия