НОВИНИ

Френските власти разкриха подробности за ликвидирането на стрелеца от Страсбург

Нападателят от Коледния базар в Страсбург - Шериф Шекат е ликвидиран. Информацията беше потвърдена от френския вътрешен министър, който изрази облекчение от развитието по случая и поздрави органите на реда, че са успели да се справят с атентатора в рамките на 48 часа.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
06:02, 14.12.2018
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Шериф Шекат е забелязан в квартал, близо до този, в който живее. Предполага се, че е се укривал в един от складовете в района, който се намира само на няколко километра от Коледния базар, където Шекат стреля и отне живота на трима души.

Подробности за залавянето съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане.

Кристоф Кастане, министър на вътрешните работи на Франция: Около 10 ч местно време, спецекип от трима полицаи, виждат мъж, който се движи по улиците в района. Той отговаря на описанието на издирвания от вторник вечерта. Спирта го, спират го, за да бъде арестуван. Той се обръща към полицаите и стреля. Те отвръщат на огъня и така нападателят е неутрализиран.

Малко по-късно Кастане посети мястото, на което е неутрализиран Шериф Шекат, благодари за усилията на органите на реда и за международната подкрепа, която Франция е получила. Живеещите в квртала също изразиха облекчението си.

Пиер: Всички са доста доволни, че убиецът е застрелян. Мисля, че сега животът в Страсбург може да продължи в нормалния си ритъм.

Разследването на мотивите на Шериф Шекат продължава. До момента няма индикации той да е имал сподвижници. По случая вече са арестувани петима души, сред тях родителите на Шекат и двама от братята му.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Споразумението за Брекзит няма да бъде предoговaряно
Споразумението за Брекзит няма да бъде предoговaряно
​Певицата Майли Сайръс ще се снима в сериала Черното огледало
​Певицата Майли Сайръс ще се снима в сериала "Черното огледало"