НОВИНИ

Появи се нов клип с граждански арести на мигранти

На клипа се виждат трима мъже, легнали на земята с вързани със свински опашки ръце зад гърба. Мъжки гласове им нареждат на развален английски да не влизат в България и да се връщат в Турция. Видеото отново предизвика дебати, доколко подобни действия са законни.

bnt avatar logo
от Милена Кадийска
11:01, 11.04.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас
появи нов клип граждански арести мигранти

Клипът е качен вчера вечерта във фейсбук профила на мъж на име Joseph Louis Barrow. Той призовава за подобни действия и определя групата доброволци "цивилни отряди за защита на жените и вярата".

На видеото не се виждат лицата на мъжете, които извършват арестите, но се чуват думи на развален английски от типа: "Turkey - обратно, go back, no България - go... "

Това е поредният подобен клип, след като в средата на февруари се появи видео на ямболията Динко Вълев, който също залавя мигранти, опитали се нелегално да преминат през границата ни с Турция.

Много потребители на социалните мрежи подкрепят действията на "цивилните отряди". Гражданските арести обаче предизвикаха ожесточени дебати, доколко това е законно.

;

Цивилните отряди за защита на жените и вярата ЗАДЪРЖАНЕ НА МИГРАНТИ И ИЗПРАЩАНЕ ОБРАТНО В ТУРЦИЯ...Никакви 112, никакви полицаи-предатели не ни трябват.Действаме сами !!!

Posted by Joseph Louis Barrow on Sunday, April 10, 2016
;

От Българския Хелзински Комитет призоваха за зачитане правата на мигрантите и да не се подстрекават извършителите.

Вчера по повод предишни граждански арести на мигранти в Странджа, премиерът Бойко Борисов каза, че няма нищо лошо в това, стига да не се превишават правата и правомощията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След сблъсъци с мигранти: ранени са 23 служители на македонските власти
След сблъсъци с мигранти: ранени са 23 служители на македонските власти
Карлово става част от голям туристически маршрут
Карлово става част от голям туристически маршрут