НОВИНИ

Има ли реален риск местността "Карадере" да бъде застроена?

Строежи на "Карадере" като в Слънчев бряг са недопустими. Това е мнението на местните власти в Бяла. Според кмета на града Атанас Трендафилов, няма издадени строителни разрешителни за дивия плаж и приемането на общ устройствен план е особено важно за икономическото развитие на територията.

bnt avatar logo
от БНТ
09:27, 14.07.2016
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

Създаването на къмпинг и инфраструктура и привличането на високобюджетни туристи, с цел развитието на цялата територия от Варна до Бяла, която включва три общини - Аврен, Долни Чифлик и Бяла. Цел на местните власти също е и развитие на местния бизнес и селско стопанство чрез екологичен туризъм. И в момента на "Карадере" всяка година къмпингуват хиляди хора, но те нямат инфраструктура и канализация.

До тях не може да стигне пожарна или линейка, а хигиенните условия крият рискове, обясни кметът на Бяла. Председателят на общинския съвет София Кирова заяви в сутрешния блок на БНТ, че летовниците събират боклука си, но извозването му струва хиляди левове на общината. В разговора за бъдещето на "Карадере" се включи и областният управител на Варна Дияна Агностева.

Вижте целия разговор за бъдещето на "Карадере" в "Денят започва"!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
3000 летовници са евакуирани заради пожар в Южна Франция
3000 летовници са евакуирани заради пожар в Южна Франция
Промяна в движението на два влака между България и Гърция заради стачка
Промяна в движението на два влака между България и Гърция заради стачка