НОВИНИ

​Инициативата "Малките герои" ще преобрази детското отделение на "Пирогов"

Инициативата "Малките герои" ще преобрази детското отделение на "Пирогов" в приказна и гостоприемна среда за децата и техните семейства. Кампанията е на Фондация „Америка за България". Днес бе даден старт на втория й етап с обявяването на ДМС номер, чрез който всеки може да подкрепи идеята. Българската национална телевизия е медиен партньор.

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
20:53, 04.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
Още

Съвсем скоро тази тъжна обстановка ще бъде само лош спомен. "Малките герои" ще внесат цвят и уют в голямата болница, така че всяко дете да се чувства добре.

проф. Асен Балтов - изп. директор на "Пирогов": Това е нещо изключително авангардно, нещо, което преди години изобщо не можеше да се помисли, че може да стане и в България.

На всеки етаж ще има стая за игри с touch-screеn, макет на замък, костюми и играчки. Във фоайето ще се постави дигитален аквариум с морски приказни герои. По стените ще са нарисувани супергерои.

Ерик Рубин - посланик на САЩ в България: Тази инициатива ще допълни отличното качество на медицинските услуги на "Пирогов" като създаде една топла и приветлива среда за децата и за техните семейства.

Вече е обявена и DMS кампания, като всеки дарен лев ще бъде удвоен от Фондация "Америка за България". Патрон е Григор Димитров.

Нанси Шилър - президент на Фондация "Америка за България": Надяваме се да вдъхновим българите да посегнат към телефоните и да пратят СМС в помощ на кампанията. Ще дадем на-доброто от себе си за осъществяването й. Очакваме хората, които ще се превърнат в големите герои за децата на "Пирогов".

Всеки, който иска да подкрепи кампанията може да изпрати СМС с текст DMS Pirogov.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха нелегални мигранти отново в тайник на камион край Царево
Задържаха нелегални мигранти отново в тайник на камион край Царево
До 2050-а година всеки втори европеец ще страда от алергия
До 2050-а година всеки втори европеец ще страда от алергия