НОВИНИ

История на "Българската Коледа" с щастлив край

Все по-често историите на Българската Коледа са с щастлив край. След като се погрижи и осигури процесори към кохлеарните импланти, за да чуват, сега децата получават помощ и за слухово речева рехабилитация. За най-малките развитието на слуха е ключово, за да може децата да имат нормално развитие. Нела и Кадир вървят уверено по този път с помощта на Българската коледа. Вижте успехите им.

Мария Чернева
от Мария Чернева
19:45, 19.12.2016
Чете се за: 00:31 мин.
Българската Коледа

Нела от Русе и Кадир от Стражица са крайно очаровани от света на звуците. С нови речеви процесори осигурени от Българската Коледа, сега те се опитват да се ориентират в този свят.

Румяна Василева, речев рехабилитатор, училище за деца с увреден слух: Учиме ги да чуват, да разпознават звуците да разпознават говора и да разбират реч."

Заедно с рехабилитацията се прави и настройка на речевите процесори. Скъпи и фини, те винаги са най-проблемни и често се развалят.

Христина Славкова, речев рехабилитатор, училище за деца с увреден слух: "И семействата срещат най-голям проблем в закупуването на тези части. Би било фатално, ако след три години този слух изчезне. И то е много драматично в интерес на истината, някои деца отказват да излизат от вкъщи, отказват да ходят на училище."

Затова поддръжката и рехабилитацията са ключови за нормалното развитие на децата.

И Нели и Кадир добре знаят, че са белязани от добрината на Българската Коледа. А близките им продължават да разчитат на силата й.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ученици от София продават картички в подкрепа на пострадалите в Хитрино
Ученици от София продават картички в подкрепа на пострадалите в Хитрино
Повдигнаха обвинения на двамата машинисти на влака, дерайлирал в Хитрино
Повдигнаха обвинения на двамата машинисти на влака, дерайлирал в Хитрино