НОВИНИ

Изложба на екзотични птици във Варна

Екзотични птици от цял свят представя изложба във Варна. Посетителите могат да видят различни видове папагали, единственото у нас Палмово какаду, а също екзотичните и изключително редките тукани. Изложбата ще остане във Варна до 10-и април.

bnt avatar logo
от Надежда Сутрева
19:30, 07.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

И без да пътувате до Австралия, Нова Гвинея или от Южна Америка, можете да видите на живо екзотичните пернати обитатели на Амазонската джунгла или тропическите гори.

"Тук имаме доста говорещи видове папагали като Жако, Амазона, които могат да разсъждават, цели изречения да говорят. Интересното при тези папагали е, че подлежат на дресура, могат да изпълняват различни номера", разказа организаторът Юлиян Вълканов.

За първи път са показани 4 вида тукани, които са от семейството на кълвачите и представител на вида “Гвинейско турако”. Редките птици имат специално меню, което включва и типичните за българската кухня лук, чесън и люти чушки.

"Хранителният режим това са плодове, зеленчуци и гранули, прави се специална диета, за да се чувстват добре, да не затлъстяват", обясни Юлиян Вълканов.

В присъствието на дресьорите посетителите може да погалят екзотичните птици и да се снимат с тях.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Простихме се с доайена на българската журналистика Петко Бочаров
Простихме се с доайена на българската журналистика Петко Бочаров
Жители на петрички села притеснени от бежанската вълна
Жители на петрички села притеснени от бежанската вълна