НОВИНИ

Двойно повече цветни площи в Благоевград

Два пъти повече ще бъдат увеличени площите в Благоевград, украсени с цветни килими. За целта ще бъдат засадени 150 хиляди цветя, като от тази година сред богатото разнообразие на цветните лехи ще могат да се видят и екзотични видове.

bnt avatar logo
от Десислава Велкова
18:55, 07.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

С първите слънчеви лъчи и по-топлото време цъфнаха на пешеходните алеи и кръгови кръстовища на Благоевград пъстри цветя. За пролетната украса на зелените площи са използвани близо 40 хиляди теменужки.

„Голям процент от тях са си наше производство, местно, на "Биострой". Други сме ги купували от различни производители на цветя”, обясни Васил Бачев – управител на общинска фирма „Биострой”.

В следващите месеци ще бъдат увеличени двойно площите с цветни фигури в града. Озеленителите разработват проект за изграждане на лехи с цветя и в жилищните квартали на Благоевград.

„Идеята е да има навсякъде в града и най-вече където могат да се поливат. Така че ще вървим успоредно с изграждане на поливна система и засаждане на цветя”, допълни Васил Бачев.

От общинската фирма уточниха, че за поливане на зелените и цветни площи в града не се използва питейна вода. Затова и за поддръжката на новите лехи ще бъдат изградени сондажни системи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каракачанов: Сигурността на България е застрашена от огромния мигрантски поток
Каракачанов: Сигурността на България е застрашена от огромния мигрантски поток
Балканският маршрут на мигрантите към Европа
Балканският маршрут на мигрантите към Европа