НОВИНИ

Момиче с опасност за живота след селфи върху влак

Отново инцидент след игра с мобилен телефон. 16-годишно момиче от Димитровград се бори за живота си след като опита да си направи селфи върху влак. Детето се качило на локомотив на гара „Север". То не е докосвало жиците, по които тече напрежение от 27 000 волта, разказват близки на пострадалата. Въпреки това се е образувала волтова дъга. Според специалистите това е напълно възможно, дори когато човек е на метър разстояние от проводниците.

bnt avatar logo
от Н. Райшинов, М. Ламбова
18:42, 07.03.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

Ученичката се изправила на локомотива, за да се снима от високо когато се чул силен гръм и се появила мощна светкавица. От токовия удар момичето се свлякло на земята. Електричеството незабавно е било спряно, но последиците за Мариана са изключително тежки.

д-р Станчо Проданов, клиника по изгаряния в Пловдив:
"Все още е във фазата на шок.Така че има опасност за живота.Но показателите й са стабилни. Поддържаме ги.Тя се нуждае от кръв и ще се нуждае тепърва, тъй като предстоят етапни операции. Утре е първата операция".

Детето е в реанимация, с 51% изгаряния. В деня на инцидента десетокласничката е била с няколко по-малки ученици, но те не са пострадали. В момента за пострадалото момиче се грижи приемно семейство.

Никол, съученичка на пострадалата:
"Прочетох в интернет, че се е качила заради селфито и я ударил тока. Мисля, че това е много глупаво. Аз си правя селфи в къщи".

След поредното селфи с мобилния си телефон и 14-годишният Добри се озова в клиниката по изгаряния в Пловдив преди месец. Днес момчето отново е в болница за продължаващо лечение. Родителите му отказаха да застанат пред камера, но заявиха, че ще започнат кампания в училищата след като синът им се излекува.

д-р Станчо Проданов, Клиника по изгаряния - Пловдив
"Трябва да се ограничи по някакъв начин достъпът до тези опасни места.Да се обезопасят, да се оградят вагоните. Да се сложи, ако трябва, някаква охрана".
Любомир Милков, Синдикат на железничарите в България:
Не може за седем хиляди километра мрежа и коловозно развитие да осигурим охрана. При нас има ясни и точни правила за нашите работници и служители, а за децата - нека да отидат на гарата и да попитат, няма да им откажат, но да попитат за безопасно място, там където няма ток.

От болницата в Пловдив призовават всеки, който може да дари кръв за лечението на пострадалото момиче от Димитровград.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балканският маршрут на мигрантите към Европа
Балканският маршрут на мигрантите към Европа
Недостиг на готвачи в цялата страна
Недостиг на готвачи в цялата страна