НОВИНИ

Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма "Първият човек"

Кинофестивалът във Венеция започна с прожекция на филма "Първият човек" с Райън Гослинг в ролята на Нийл Армстронг, съобщиха ДПА и АФП.

bnt avatar logo
от БТА
21:27, 29.08.2018
Чете се за: 00:32 мин.
Още
кинофестивалът венеция започна прожекция филма първият човек

Филмът на режисьора Деймиън Шазел е в конкурсната програма. На предварителната прожекция за пресата, преди галапремиерата вечерта, той получи положителни, но не и възторжени отзиви, както се очаква за потенциален претендент за "Оскар".

Деймън Шазел редува сцените за физическа и психическа тренировка с препратки към личния живот на астронавтите. Той показва осемте години преди кацането на Луната. Голямо място отделя на Джанет Армстронг (в ролята Клеър Фой), която е притеснена за съпруга си.

Екипът на филма сподели, че снимките са били изтощителни, защото Деймиън Шазел е държал да възпроизведе потискащата атмосфера в космическите капсули.

На церемонията за откриване на кинофестивала във Венеция актрисата Ванеса Редгрейв ще получи почетна награда "Златен лъв" за цялостна кариера.

Режисьорът Гийермо дел Торо, който миналата година спечели награда "Златен лъв" и "Оскар" за най-добър филм с "Формата на водата", тази година се завърна във Венеция като председател на журито.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пчели връхлетяха на ​Таймс Скуеър в Ню Йорк
Пчели връхлетяха на ​"Таймс Скуеър" в Ню Йорк
Скопие ще е домакин на 14-тата Световна среща на българските медии
Скопие ще е домакин на 14-тата Световна среща на българските медии