НОВИНИ

КНСБ отбелязва Празника на труда с приемни за нарушени трудови права

КНСБ отбелязва Празника на труда - 1 май, с информационни приемни и кръгли маси за нарушени трудови права в страната. Във Варна Конфедерацията ще проведе кампания "Моите права" в Морската градина.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
12:35, 01.05.2019
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

По време на кампанията всеки ще може да получи ценни съвети от експертите на КНСБ в случай на нарушение на трудовите му права, забавяне на заплати и проблеми на работното място. Кампанията във Варна на входа на Морската градина вече започна.


Пламен Димитров, президент на КНСБ: Най-често хората питат как могат да се пенсионират, обикновено задават конкретни въпроси. Нашият доклад по нарушения на правата показа, че най-често нарушенията са свързани с работното време, с начина по който се наемат хората - наемат се на 4 часа, а работят по 8 или 12 часа, сумирано изчисляване на работното време без да се плаща извънреден труд. Неизплатените заплати сякаш минават на втори план, което е добре в някаква степен. Но ако питаме работниците, те пък искап по-високи заплати и смятат, че това, което получават не е достойно.

Кампанията "Моите права" се провежда в 15 града в страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Във Варшава ​започна срещата на високо равнище Заедно за Европа
Във Варшава ​започна срещата на високо равнище "Заедно за Европа"
Преди 143 години в Копривщица пуква първата пушка (ГАЛЕРИЯ)
Преди 143 години в Копривщица пуква първата пушка (ГАЛЕРИЯ)