НОВИНИ

Конфискуваха 5 камиона с дървесина в Ловешко

Горски инспектори от Регионална дирекция по горите – Ловеч задържаха 5 камиона, превозващи 50 куб. метра незаконни дъбови дърва. Нарушението е констатирано по време на специализирана проверка в землището на село Микре, община Угърчин. За дървесината не са били представени превозни.

bnt avatar logo
от Албена Веселинова
18:50, 02.08.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Незаконната сеч е извършена в частни гори в местността Трите бора край село Микре. Било е издадено неправомерно позволително, а дървесината в камионите била над разрешените количества. На черния пазар цената и би била от порядъка на 55-60 лева, каза горският инспектор Цветан Йорданов.

Цветан Йорданов, горски инспектор към Държавно горско стопанство – Ловеч: „Тя би могла да отиде до черния пазар, ако тръгне без превозен билет или просто за целта се използва един билет, с който се транспортира един или два пъти. Има такава възможност заради 12-часовия срок на превозния билет.”

Всички камиони и дървесината са задържани и иззети в базата за съхранение на конфискувани вещи на Държавно горско стопанство - Ловеч.

В непосредствена близост до тях са установени петима мъже, тримата - криминално проявени. Те са дали показания в полицията в Ловеч и се изяснява тяхната съпричастност към товаренето и транспортирането на дървесината.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Българчета с четири медала от международната олимпиада по химия
Българчета с четири медала от международната олимпиада по химия
Откриха край Пазарджик най-старото злато в Европа
Откриха край Пазарджик най-старото злато в Европа