Пожар евакуира жителите на благоевградското село Рилци

Около 170 души от благоевградското село Рилци бяха временно евакуирани тази нощ заради пожар. Огънят е тръгнал от сухи треви и храсти, но заради вятъра бързо се е разпространил и е достигнал на метри от къщите. За няколко часа пожарът е потушен и няма изгорели постройки.

от Йорданка Бакалска
18:35, 02.08.2016
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Пожарът обхванал по дължина почти цялото село Рилци. Хората изпаднали в паника и се притеснили, заради приближаващия домовете им огън. Стихията достигнала на 50 метра от къщата на Стоян Иванов.

- Аз съм вече на 70 години и не помня такова нещо. С пожарникарите излезнахме уж да гасим, ама що ще изгасиш? Не може. То пламакът е висок 3 метра, 4 метра нагоре.

- То пламтеше тука, та беше страшно нещо. Половин селото беше.

Всички жители на селото са приканени да напуснат домовете си, заради разрастващия се огън. Някои отишли при близки, които живеят в Благоевград, но повечето останали в къщите си.

- Казаха полицаите да се напускат къщите. Снахата вика на сина: Що ше взимам? Он вика: Вземи некой парцал и това е.

- Една жена, Веса, била влезнала и рекъл - турай кърпа на устата и никой да нема вътре. Милицията са много предупреждавали.

В Рилци огънят е дошъл от съседното село Бараково. Запалени са сухи треви, храсти и лозя. В гасенето на пожара са участвали екипи на пожарните служи от Благоевград, Дупница, Кюстендил и Разлог.

Пожарът е потушен около 6 часа тази сутрин. За щастие няма пострадали хора няма, не са засегнати и къщи.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Нови схеми за обвързана подкрепа на фермерите от догодина
Нови схеми за обвързана подкрепа на фермерите от догодина
Рекордни дългове във Врачанската болница
Рекордни дългове във Врачанската болница