Лекари от Русе дариха над 300 кг дрехи на бездомни хора

Лекари от Онкологичния център в Русе дариха над 300 килограма дрехи на бездомните хора, настанени в приюта „Добрият самарянин”. Акцията е част от кампанията „Направи добро” под мотото „Приятел в нужда се облича”, а поводът е 19 октомври – ден на благотворителността.

от Пламенка Тонева
19:50, 19.10.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

63-годишният Петър Станев попада в приюта преди две години. Оттогава това е неговият истински дом, а хората, с които дели една и съща съдба, чувства като свое семейство. Всички те през зимата ще бъдат по-топло облечени, след като получиха дрехи от хора с щедри сърца.

Петър Станев
„Трябват ни дрехи за зимата, защото не се знае каква зима ще бъде.”

В момента в „Добрият самарянин” подслон и топла храна получават 65 души, останали без дом.

Стефан Стефанов - управител на приюта
„Всички тези хора, които идват при нас през зимата, се нуждаят от топли дрехи, затова аз благодаря на всички, които са дарили тези дрехи. Те ще бъдат в помощ на нашите потребители.”

В инициативата участват хора от цялата страна.

Д-р Камен Кожухаров - управител на Комплексния онкологичен център
„Идеята беше само хора от онкодиспансера да събират дрехи, но първите, които донесоха, не бяха хора от онкото. Една възрастна двойка бяха чули от телевизията за кампанията. Даже получихме колети от Смолян и София. Хубавото е, че голяма част от дрехите са за есен, зима и пролет, т.е. това са най-критичните моменти на хората, изпаднали в беда.”

Медиците от онкодиспансера се надяват инициативата „Направи добро” да се превърне в традиция не само в деня на благотворителността.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Градски автобус уби жена на пешеходна пътека в Пловдив
Градски автобус уби жена на пешеходна пътека в Пловдив
Работодателите намират все по-трудно служители
Работодателите намират все по-трудно служители