НОВИНИ

Максим Бехар за скандала с Фейсбук: Този случай ще въведе ред в социалната мрежа

Струва ми се, че този път, тази случка цели по-скоро да създаде ред в използване на социалните медии, отколкото изяждането на създателите й. Ние живеем там. Най-малко 2 млрд. души вече са във Фейсбук. Преди 10 години гледахме много романтично на тази възможност да си говорим помежду си без да съзнаваме огромните рискове, които крие тази информация. Това коментира в "Още от деня" Максим Бехар, ПР експерт, специалист по социални медии, който каза още, че мрежата се превръща по-скоро в оръжие за влияние, ако хората знаят как да ги използват и в този случай категорично има нарушаване на етиката. Бехар заяви също така, че не се притеснява от този случай, а се радва, че ще бъде въведен ред.

bnt avatar logo
от БНТ
19:55, 22.03.2018
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
Максим Бехар, ПР експерт, специалист по социални медии: Тази случай в момента и предоставянето на данните води до изкривяване на основната функция на социалната мрежа да обменя данни и да създава приятелства. От това, което чух в дългото интервю на Зукърбърг, Фейсбук ще ограничи максимална степен ползването на апликации, разработвани от трети страни, които биха могли да ползват данни от социалните медии и ще увеличи драстично контрола върху това кой как споделя и ползва.

Ето как той обясни манипулацията в социалната мрежа Фейсбук.

Максим Бехар: Всеки от нас има предпочитания, които остават в паметта на социалните медии и когато някой иска да извика профила на хора, които използват определен тип прах за пране, това може да стане за секунди и на тези хора да бъде предложен този продукт или конкурентен.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Електрическо табло предизвика пожар в жилищен блок
Електрическо табло предизвика пожар в жилищен блок
Българин е сред шестимата най-добри транжори в света
Българин е сред шестимата най-добри транжори в света