НОВИНИ

Момиче заплаши с газов пистолет своя съученичка

16-годишно момиче заплаши с газов пистолет своя съученичка, за да разреши възникнал спор между двете. Инцидентът станал вчера сутринта пред училище "Д-р Петър Берон" в шуменското село Хитрино. Районната прокуратура в Шумен е започнала досъдебно производство за грубо нарушение на обществения ред и неуважение към обществото.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
18:58, 29.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Напрежението между двете момичета започнало след публикация в социалната мрежа, където, според Едже, Зехра пишела лоши неща за тяхна съученичка. Пред очите на половината клас в уличка близо до училището двете ученички устроили истински екшън. Тъй като конфликтът не бил разрешен с думи, Едже притичала до вкъщи, взела газов пистолет, върнала се и го насочила срещу другото момиче.

Ерхан Хюсеин, директор на СУ "Д-р Петър Берон": Най-вероятно имат проблеми, които решили да си решат по свой начин, но жалкото е, че с газов пистолет.
Сеяре Ибрахимова, майка на Зехра: От криминалните разбрах, че такова пушката една съученичка на гърлото и после един съученик направил с ръката на пушката и казал вие какво правите тука, не ви ли е срам.

От училището уведомили веднага полицията. Оръжието било иззето. Назначени са експертизи, за да се установи дали пистолетът може да произведе изстрел. Училището също ще направи свое разследване.

Ерхан Хюсеин, директор на СУ "Д-р Петър Берон": Това ще бъде разгледано на извънреден педагогически съвет на 2 декември. Съответните покани са изпратени до родител и други инстанции. Мерки спрямо това момиче ще бъдат предприети.

16-годишната Зехра е заявила на родителите си, че иска да бъде преместена в друго училище. Психолози ще помогнат на момичето да преодолее стреса от случилото се.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снегът в област Благоевград не създаде проблеми
Снегът в област Благоевград не създаде проблеми
След първия сняг - какви са радостите и неволите на столичани?
След първия сняг - какви са радостите и неволите на столичани?