НОВИНИ

МОН въвежда нова информационна система за пазара на педагогически кадри

На среща с директори на училища и детски градини в Кюстендил образователният министър Красимир Вълчев заяви, че предстои да заработи нова информационна система за търсенето и предлагането на педагогическите кадри.

bnt avatar logo
от Ирина Николова
20:13, 10.09.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
Красимир Вълчев: Ние знаем къде и колко учители, по кои дисциплини ще се пенсионират или ще навлязат в пенсионна възраст, от друга страна всички завършват педагогическа способност, всички, които са на пазара на труда и са в образователните институти ще могат да се регистрират в тази информационна система.

Министър Вълчев каза още, че образователните институции ще работят с Агенцията по приходите, за да могат да откриват родителите на децата, които не посещават училище.

Подобен проблем има в Четвърто основно училище "Иван Вазов", където всички ученици са от ромски семейства. Директорът каза, че трудно успяват да убедят родителите, че е важно децата им да бъдат образовани.

Силвия Славева - директор на ОУ "Иван Вазов": Посещаваме ги на място. По няколко пъти ходят колегите. Имат подкрепата на полицаите, които са до нас. Ходим по домовете. Обясняваме.

Заплатите на учителите ще бъдат увеличени от 1 януари с 20 % стана ясно още на срещата в Кюстендил.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С шкафчета в училище борят тежките ученически раници в Русе
С шкафчета в училище борят тежките ученически раници в Русе
Комисар Младен Маринов коментира номинацията за вътрешен министър
Комисар Младен Маринов коментира номинацията за вътрешен министър