НОВИНИ

Издирваният за двойното убийство в София е непредсказуем

Младен Маринов, директор на Столичната дирекция на вътрешните работи заяви, че лицето е издирвано във връзка с извършено тежко криминално престъпление и за момента не може да се твърди, че е автор на двойното убийство в кв. "Хаджи Димитър". Издирваният Кристиян Гочев е с установени психически проблеми, има зависимост от наркотични вещества и като цяло поведението му не може да се базира на някаква логика. Маринов спомена, че при смъртта на възрастните хора е приложена изключителна жестокост и мъчение.

bnt avatar logo
от БНТ
08:16, 29.07.2016
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

И в момента продължава издирването на лицето, което според Марин Маринов се издирва във връзка с извършено тежко криминално престъпление. Към този момент не може да се твърди със сигурност, че той е автор на двойното убийство в кв. "Хаджи Димитър".

"Снощи късно установихме негови приятелски връзки, роднински връзки, всички се разпитани с оглед на това къде би се укрил и да предположим неговите действия. Лицето е с установени психически проблеми, има зависимост от наркотични вещества и като цяло поведението му е може да се базира на някаква логика", каза в студиото на "Денят започва" директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Всички полицейски екипи са информирани и разполагат с негова снимка, която обаче е от по-ранен етап. Мъжът има в момента много татуировки, включително и по лицето. "Ако гражданите установят неговото местонахождение, да позвънят на 112", призова Маринов.

На въпрос дали издирваният е с по-висока степен на опасност и би проявил агресия, Маринов заяви: "Винаги, когато се работи с такива лица, би трябвало да се предполага това, тъй като тяхното поведение е непредсказуемо".

По думите му за сега не може със сигурност да се каже, че той е автор на двойното убийство. "Нашата официална информация е, че издирваме лицето във връзка с извършено тежко криминално престъпление, към този етап не можем да твърдим за някой, че е автор или, че е извършил това престъпление".

Днес ще бъдат извършени съответните експертизи, включително и аутопсия на убитите.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха двама полицаи при акция срещу трафиканти край Сливница
Арестуваха двама полицаи при акция срещу трафиканти край Сливница
Заболелите деца във Варна са с диагноза остра вирусна инфекция
Заболелите деца във Варна са с диагноза "остра вирусна инфекция"