Напрежение сред Патриотите заради резултатите от евровота

Напрежение сред Патриотите след евроизборите. Волен Сидеров атакува партньорите си от ВМРО. Има ли опасност от разпад на "малката коалиция" - вижте повече подробности от прякото включване на Надежда Василева.

Надежда Василева
от Надежда Василева
12:10, 05.06.2019
Чете се за: 01:04 мин.
У нас

10 дни след евровота лидерът на "Атака" Волен Сидеров заговори за сделка и измама в резултатите на ВМРО. Той поиска още ревизия на министерството на отбраната.

Сидеров заяви, че не е ясно докога малката коалиция може да продължи да съществува в този вид. Той изрази съмнения за купуването на гласове, които от ВМРО отхвърлиха.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов отказа коментар по темата.

Волен Сидеров, ПГ на ОП: Покупката на самолети, подкрепена и движена от г-н Каракачанов, ще струва на българския данъкоплатец 3 млрд лв, срещу което партията на г-н Каракачанов да бъде възприета като единствената в това пространство.
Юлиян Ангелов, ПГ на ОП: Всеки може да си направи справка по всички секции и да види резултатите на ВМРО. И тези, които твърдят, че има някакви други прийоми, освен предизборната кампания, могат да си проверят техните резултати в секции на различни места, където особено живеят цигани...
Валери Симеонов, ПГ на ОП: Питайте Волен Сидеров, аз отговарям за собствените си думи и мога да се аргументирам. За чужди думи да отговарям не е редно.
;

В парламента стана ясно още, че от БСП внасят законодателни промени за намаляване на бедността и неравенството. Според ГЕРБ става дума за стари предложения от страна на левицата.

Корнелия Нинова - председател на ПГ на "БСП за България": Внасяме предложение за намаляване на ДДС на мляко, месо, брашно на 5%. Предложение за данъчни облекчения за деца, които са работили през последните години, внасяли са си осигуровките. Отново внасяме преизчисляване на всички пенсии заради поскъпването от 1 юли на ток, парно и вода.
Тома Биков - ПГ ГЕРБ: Ние веднъж отхвърлихме тяхно предложение за ДДС на хляба с аргумента, че така няма да спадне цената на хляба. За преизчисляване на пенсиите - това също е въпрос, който те го поставят за пореден път. Да видим дали е същото. Да се предлага едно и също нещо през 4 месеца не е сериозна политика.

От ГЕРБ отговориха и на коментарите за купуване на гласове. Според тях, ако има такива твърдения, трябва да се предоставят доказателства за това.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Река Студена преля и наводни стотици декари земеделска земя в Русенско
Река Студена преля и наводни стотици декари земеделска земя в Русенско
Министър Петкова: Причините за повишаването на тока са основателни
Министър Петкова: Причините за повишаването на тока са основателни