НОВИНИ

Наследници на огромно наследство в Америка

48 българи са наследници на огромно наследство в Америка и очакват да получат солиден дял от него. Състоянието надхвърля един милион долара и принадлежи на покойната американка Мери Петроф и нейната сестра. Тъй като двете имали и български корени, парите ще бъдат разпределени между наши сънародници и американци, а чековете които ще получат са на стойност от 3 до 110 хиляди долара. Решението е на местния съд в щата Илинойс, след като в продължение на три години и половина наследниците на сестрите Петроф успяха да докажат родстевните си връзки с тях.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:32, 31.01.2016
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

55-годишната Иваничка Илиева от ловешкото село Казачево е една от племениците и настоящи наследници на покойните сестри Петроф.

Иваничка Илиева-наследник
„Откъм рода на дядо Марин съм, брата на Атанас Петров, който е бил в Америка. 12-та година е заминал дядо Атанас. Не са били някакви богаташи, ами от икономии са си ги събрали тези пари! Навремето там са ни писали писма. Иначе тези лели идваха, 67-та година в Казачево съм ги виждала"

Двете лели Петроф натрупали богатство, като инвестирали спестявания в акции на автомобилни и фармацефтични компании. През 2012 година, състоянието им било оценено на един милион долара. Нямали деца и преки наследници, никой не заявил претенции и през 2012 година. Затова парите били преведени в местния бюджет на щата Илинойс. Година по-късно обаче се появили десетки роднини.

Иваничка Илиева-наследник
„Преди три години ни издири една фирма, унгарска, издирваше наследниците на Атанас Петров, после вадихме доста документи. И в крайна сметка вече сме доволни, че нали най-после се надяваме нещо да вземем"

Иваничка все още не знае кога и колко точно ще получи от наследството на двете си лели Петроф. Казва обаче, че средствата ще променят живота й, тъй като от години двамата с мъжа й преживяват със социална помощ от 85 лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Логопедични проблеми при децата
Логопедични проблеми при децата
Един човек  убит и девет ранени при стрелба и нападение с ножове в Денвър
Един човек убит и девет ранени при стрелба и нападение с ножове в Денвър