НОВИНИ

НДК с цел да стане продуцент номер едно на културни събития

Националният дворец на културата си поставя амбициозната цел да бъде продуцент номер едно на културни събития у нас. Ръководството на НДК представи днес основните си задачи за следващите две години - още по-богата програма, достъпни цени на билетите и повече зрители. През следващите месеци Зала 1 отново ще бъде домакин на концерти на наши и световни знаменитости.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
20:58, 13.03.2019
Чете се за: 00:50 мин.
Още

НДК се утвърди като културен феномен и ковачница на таланти, убедено е ръководството, което е изправено пред задачата да скъса със стереотипа, че просто отдава зали под наем.

Борислав Велков - председател на Съвета на директорите в НДК: Предлагаме културен продукт, който трябва да дадем на аудиторията и обществото. На това трябва да се обърне специално внимание, това е наш акцент. Става дума за балансирана политика, става дума за политика продуцентска, която да обхване всички пространства в НДК.

Концерти, кино и театрални събития са включени в програмата на НДК за тази година. Сред акцентите са концертите на италианската звезда Марио Бионди и на обичания музикант Кирил Маричков. Концертът на мега звездата Майкъл Болтън обаче се очертава като най-мащабното събитие в програмата за тази година. Той е насрочен за 18 юли.

Иван Драндийски - ръководител на Продуцентски център в НДК: Звезда от такъв ранг има доста тежки изисквания, но пък за радост ние вече сме добре оборудвани технически, имаме добър екип, който може да понесе организацията и обезпечаването на подобно събитие.

НДК ще се сдобие и с ново арт пространство до бившия ВИП вход.

Борислав Велков - председател на Съвета на директорите в НДК: Ще се опитаме да създадем импровизиран амфитеатър - място, където да покажем също нашата политика за различни събития.

Равносметката за изминалата година - над 1 милион зрители и 5 милиона продажби през билетния център. А за 2019-та очакванията са още по-амбициозни - привличане и на многобройна чуждестранна публика.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Услугите на „Фейсбук“ спряха работа на множество места
Услугите на „Фейсбук“ спряха работа на множество места
19% от българите не са сигурни каква е формата на Земята
19% от българите не са сигурни каква е формата на Земята