НОВИНИ

Уикенд за двама ще спечелят най-големите ентусиасти в Нощта на музеите

Близо 100 музея и галерии от цялата страна ще се включат в Европейската нощ на музеите. Инициативата се провежда за 12 път. Какви ще бъдат акцентите тази година и кои са най-интересните среднощни събития вижте в прякото включване на Айше Сали.

bnt avatar logo
от БТА
20:12, 21.05.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Близо 50 галерии и музеи в столицата - държавни, общински, частни, ще отворят врати до полунощ, с безплатен вход и любопитни прояви. Освен експозициите ще има концерти, спектакли, филмови прожекции, лекции и други.

Сред "по-екзотичните" предложения са безплатни изследвания на обмяната на веществата чрез последно поколение биоимпедансен анализатор, демонстрация на антропометрични техники при изследване на живо население и определяне на индивидуалния антропологичен тип - в Националния антропологичен музей към Института по експериментална морфология и антропология при БАН.

Подробната програма на Нощта на музеите, придружена с карта, е публикувана в интернет на сайта на Френския културен институт. Там могат да се следят и евентуални промени.

Дебитна карта с 500 лв., автомобил за един уикенд и колекция вина са останалите награди, осигурени от спонсорите на проявата.

ФКИ за 12-и път партнира в инициативата Европейска нощ на музеите в София със Столичната община и Министерството на културата

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво учат децата в училището по роботика
Какво учат децата в училището по роботика
Трагедия във Варна
Трагедия във Варна