НОВИНИ

Няма опашка от чакащи на ГКПП "Малко Търново"

На ГКПП "Малко Търново" движението в двете посоки на границата е отворено от тази сутрин. Няма опашка от чакащи, а автомобили и автобуси преминават спокойно.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
22:31, 16.07.2016
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

За около час към Истанбул минаха десет автомобила и четири автобуса, а на българска територия пристигнаха два автобуса и шест леки коли. Шофьорът на автобус, пътуващ по редовна линия до Турция ни каза, че снощи след като разбрали от новините за опита за преврат, 12 души, пътуващи от Тервел за Истанбул, слезли в Бургас. Автобусът продължил с останалите 25 пътника.

Алпер, шофьор на автобус: "През нощта заминахме за Истанбул. Цяла нощ бяхме на пътя, задръстване, голямо задръстване беше. Никой нищо не ни каза, спряхме и чакахме да се отвори пътя."

На голямата автогара изчакали да съмне и потеглили обратно. Този път пасажерите са турци, живеещи в Истанбул, но родени в България.

Камелия: "Родена съм в България, но отдавна живея в Турция. Бях сама в къщи когато започна всичко, минаваха много самолети и беше страшно. Сега заради тези бомби и размирици реших да се прибера при баба ми в Шумен."
Зейнеп: "Цяла нощ не сме спали, страхове. Защото първо не знаехме какво се случва - затворени улици, мостове. А после като се разясни малко ситуацията, по-лесно го приехме".
Шери: "Ами притеснени сме, да. Страшничко беше и гледаме да се приберем. Ами не може да излезеш, то много е страшно-бомби, ракети. Стоиш си в къщи и чакаш да мине".

Шофьорите споделиха още, че много от българските турци, които са срещнали там, ще търсят начин да се приберат в България за по-дълъг период.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проповедникът Гюлен: Демокрацията не може да бъде постигната чрез военна акция
Проповедникът Гюлен: Демокрацията не може да бъде постигната чрез военна акция
Български тираджии останаха блокирани в Истанбул и Анкара
Български тираджии останаха блокирани в Истанбул и Анкара