НОВИНИ

Обединение между Стопанската академия и Русенския университет?

Министерството на образованието ще обжалва решението на Върховния административен съд, с което беше отменена заповедта на проф. Тодор Танев за временно изпълняващ длъжността ректор на Стопанската академия в Свищов. Това ще стане, след като в министерството официално получат решението, потвърдиха за БНТ 2 Русе от пресцентъра на ведомството.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 08.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

В момента право да ръководи Стопанската академия в Свищов има проф. Мариана Божинова, която беше назначена за временно изпълняващ длъжността ректор от министър Танев, заявиха от просветното министерство. Тя наследи на този пост проф. Иван Върбанов.

Министърът проф. Тодор Танев днес коментира пред журналисти, че няма да се откаже да оспорва легитимността на събранието на академията от май миналата година, на което за ректор беше избрана Теодора Димитрова. Обсъжда се вариант временно Стопанската академия в Свищов да стане филиал на Русенския университет, е обяви още министърът.

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев каза, че досега тази възможност не е коментирана с него. По принцип обаче съществува като вариант - в Стратегията за висшето образование е предвидено учебни заведения да могат да се обединяват по териториален или професионален принцип.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нова автобусна линия в Русе от пролетта
Нова автобусна линия в Русе от пролетта
Забавен отговор от институциите притесни граждани
Забавен отговор от институциите притесни граждани