НОВИНИ

Задържаха 12 нелегални мигранти

12 нелегални мигранти задържаха полицейски служители в района на селата Калугерово и Динката. Те са били превозвани с таксиметров автомобил. 31-годишният шофьор е арестуван. По първоначални данни групата е от района на Северен Ирак и е пътувала в продължение на около три дни.

bnt avatar logo
от Марияна Димитрова
19:25, 08.01.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Тази сутрин около 8,30 часа от полицията в Пазарджик са засекли таксиметров автомобил, който превозвал мъже, жени и деца. При последвалата проверка е установено,че се касае за 12 бежанци, които незаконно пребивават на територията на страната ни.

"Четирима мъже, четири жени и четири деца. Друг е въпросът как са се събрали всички в този автомобил, но в действителност е така", каза Мирослав Стоянов.

Установени са във въпросното возило. Задържан е и водачът, който е на 31 години от София и е служител на частна таксиметрова фирма. Срещу него има образувано досъдебно производство.

Мигрантите са прегледани болница. Установено е,че всички са дехидратирани, но в добро общо състояние.

"Нямат следи от наранявания. Осъществихме първичен медицински преглед. Нямат пневмонии, болки в корема, само притеснени. Те са общо 12. Е, да, майка с три деца - двегодишно, тригодишно и другото детенце седем-осемгодишно, основно са под 18 години, и четири момчета са над 18 години. До 20-годишна възраст са, а майката е по-възрастна", поясни д-р Лидия Гочева - началник на Спешно отделение към МБАЛ-Пазарджик.

Чуждите граждани са открити без документи за самоличност. Предстои да бъдат транспортирани в Елхово.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Забавен отговор от институциите притесни граждани
Забавен отговор от институциите притесни граждани
Психологическа подкрепа за насилници
Психологическа подкрепа за насилници