НОВИНИ

Обстановката по пътищата в края на Коледните празници

След 4 празнични дни очаквано следим трафика към столицата и ситуацията по магистралите в страната. От рано следобед Пътната полиция ограничи движението на камиони над 12 тона по натоварените пътни артерии, за да се избегнат тапи и задръствания. Сбъднаха ли се обаче прогнозите за натоварено движение или мнозина предпочетоха да слеят празниците?

Николай Минков
от Николай Минков Николай Янев - ТВЦ Благоевград
19:31, 27.12.2015
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Пропадна част от пътя след Рилския манастир - срутила се е подпорната стена от камъни, в резултат на което са пропаднали част от дясната лента и банкета. Точно в този район пътят лъкатуши над Рилска река.Той води към пещерата и гроба на Свети Иван Рилски и продължава към Кирилова поляна. И днес към тези маршрути се бяха запътили туристи.

- Отиваме да се разходим до гроба на Иван Рилски, - казва Валери Гайдаров и на въпроса притеснява ли го свлачището, признава: - Още не знам какво е това свлачище.

Според посетители от Дупница проблемът с този участък на пътя не е отсега. Владимир Димитров си казва, че това не е нещо ново:

- Не, не е. Но не виждам някой да прави нещо по въпроса.Само слагат знаци "Забранено спирането" и нищо повече.

Туристите смятат, че с падането на снега участъкът може да стане още по-опасен.

- Трябва да се вземат мерки, - смята Валери Гайдаров.

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха, че участъкът е сигнализиран с необходимите пътни знаци, а движението се извършва само в едното платно. Скоростта на движение е ограничена до 30 км в час.

;

На входа на София от магистрала Хемус към Ботевградско шосе има движение, но то не е толкова интензивно, видя репортерът на "По света и у нас" Николай Минков. Спокойно беше и по граничните контролно-пропускателни пунктове.

- Голямото завръщане така и не се състоя - обобщи Николай Минков в пряко включване в централните новини "По света и у нас". - Спокойно можем да предположим, че голяма част от българите предпочетоха да слеят четирите почивни дни по Коледа с почивните дни по Нова година, вземайки си отпуска от през трите работни дни между тях.

Не се размина без инциденти. В тунела "Топли дол" на магистрала Хемус се сблъскаха два автомобила и пострадаха петима души. Те са безопасност за живота. Движението в тунела не е спряно, то се регулира от служители на КАТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Събитието на годината - за войните и други интерпретации
Събитието на годината - за войните и други интерпретации
Коледна трапеза в колет
Коледна трапеза в колет