НОВИНИ

Литургия без храм

В София, единствената църква, която носи името на Свети Стефан, се строи вече десетилетие. По случай празника на светеца пред храма беше отслужен празничен водосвет.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
18:44, 27.12.2015
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Час преди обявената за 12.30 служба пред строящия се храм "Св. Стефан" в Столицата, виждаме Стоянка. От като се строи храма винаги идва на 27 декември за да се помоли.

- За здраве, за мир, за спокойствие, за всичко хубаво, - нарежда жената. - За България и за храма да бъде много по-бързо построен.

Стоянка Бояджиева

Строежът се бави вече 10 години. За сега е довършена само камбанарията. Именно камбаният звън прикани стотина миряни на служба пред строежа. В името на Свети Стефан. Един от първите мъченици на християнската вяра.

;
Свещеник Йоан Куков, от храма "Св. пмчк Стефан": От почит към светеца ние се събираме и прославяме неговият празник и неговата памет. Вдъхновяваме се от неговия подвиг.

Светецът е създател на първата християнска общност, за това в иконите се изобразява държейки храм. За това и хората днес се помолиха Св. Стефан да чуе молитвите им, и по-скоро църквата да бъде готова.

-Много съм щастлива и искам по-бързо да се построи този храм, да го посещавам да не ходя по другите църкви, че вече бавно ходя, - казва Стоянка Бояджиева.

Съграждането на храм е изпитание за вярващите.

Храм "Св. първомъченик и архидякон Стефан" набира средства за своето завършване на следните банкови сметки:

"УниКредит Булбанк" - София

IBAN: UNCRBGSF

В лева: BG24NCR96601091853200

В евро: BG42UNCR96601491853231

В щатски долари: BG72UNCR96601191853225

Църковно настоятелство на храм "Св. първомъченик и архидякон Стефан" - гр. София

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подарък за Коледа - постоянен трудов договор
Подарък за Коледа - постоянен трудов договор
Кметът на Джебел подкрепи Местан
Кметът на Джебел подкрепи Местан