НОВИНИ

Оформя се един консерватитвен консенсус в почти всички партии, според експерти

В България се оформя един консерватитвен консенсус в почти всички партии. До този извод стигнаха Нено Димов от Института за дясна политика и Росен Карадимов от Институт за Нов Икономически Напредък.

bnt avatar logo
от БНТ
09:11, 22.02.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
Нено Димов, Институт за дясна политика: Тръгвайки от "Воля" на Марешки, минавайки през БСП, ГЕРБ, Реформаторския блок и стигайки до ДСБ от една страна. И от другата страна - могат да се сложат ДОСТ и "Да, България". Въпросът е кой ще успее да се възползва най-много от една очевидна вълна, която се вдигна в САЩ и продължава към Европа. Това ще бъде голямата битка като начало и цялостно развитие в доста сериозен период във времето.

Според Росен Карадимов ще успеят тези политически партии, които скъсат с преходното говорене, с преходната политика, с преходното поведение и се формират като елити в постпреходния период.

Росен Карадимов, Институт за Нов Икономически Напредък: Шансът на България е в това, че действително се оформя един консервативен консенсус. Реиндустриализацията е елемент от този консерватизъм. Тя е отрицание от либерализацията. Така че колкото по-бързо ГЕРБ разберат, че индустриализацията е елемент от консервативната национална опортюнистична политика, толкова по-лесно би се стигнало до консенсуса.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съборът на народното творчество в Копривщица официално е под егидата на ЮНЕСКО
Съборът на народното творчество в Копривщица официално е под егидата на ЮНЕСКО
Доброволци продават мартеници в помощ на деца с аутизъм
Доброволци продават мартеници в помощ на деца с аутизъм