НОВИНИ

От нашите пратеници: Франция прави решаващ избор, в който е вгледана цяла Европа

Оспорвана битка за Елисейския дворец и то в условия на извънредно положение и терористична заплаха във Франция. Днес е първият тур на президентския вот в страната. 47 милиона гласоподаватели избират между 11 претенденти. Анализаторите определят изборите като изключително важни, както за Франция, така и за цяла Европа. Поради близките резултати на фаворитите обаче, изборите ще бъдат и крайно непредсказуеми заради големия брой колебаещите се до последно французи.

Надежда Василева
от Надежда Василева
20:00, 23.04.2017
Чете се за: 00:27 мин.
По света

Франция прави решаващ избор, в който е вгледана цяла Европа. В този момент затварят част от изборните бюра, а в големите градове ще се гласува до 21:00 часа българско време. След това се очакват и първите резултати. Денят мина сравнително спокойно, наложи се от съображения за сигурност за кратко да бъдат затворени две секции.


Звезди от спорта, музиката и киното декларираха предпочитанията си към определен кандидат още преди вота. Легендата Ален Делон преди три дни в открито писмо във "Фигаро" застана зад консерватора Франсоа Фийон, макар че по-рано на вътрешнопартийната надпревара подкрепи Ален Жупе. Актрисата Жюлиет Бинош изрази предпочитания към Беноа Амон. А Жерар Депардийо, който пази френското си гражданство, въпреки че прие и руско, обяви, че няма да гласува.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сигурност и икономика - основни теми в избора на французите
Сигурност и икономика - основни теми в избора на французите
Световен ден на книгата
Световен ден на книгата